Staraj sie zeby w posilkach przez jak i po treningu byly zrodla dobrego bialka zwierzecego (mieso) i dobrej jakosci weglowodanow zlozonych (makaron, kasza, ryb brazowy).
śniadanie 6:30: -płatki owsiane 50 gr -mleko prosto od krówki ok 3,5% 300gr -rodzynki 20gr -nasiona słonecznika 20 gr BRAKUJE ZRóDłA BIAłKA Drugie śniadanie 9:30 szkoła: -chleb żytni 2 kromki po 30 gr -masło 10 gr -ser żółty 20 gr -szynka 20 gr -jakaś sałata, ogórek -cały pomidor 100 gr UJDZIE, ALE LEPIEJ POJEMNIK Z JEDZENIEMA W NIM RYż ETC. [...]
Wpisz sobie ketogenic diet and insulin resistance lub saturated fatty acids and insulin resistance miliard wyników, nie ma ku temu wątpliwości ;) Arkady, bo tak jest, ludzie którzy sięgają po keto to osoby, które nie potrafią trzymać michy, więcdlaczego nagle mieliby na całe życie przejść na keto. Sportowców na keto też jest mało, widac się nie [...]
Stary, w twoim przypadku dieta to totalna podstawa. Ja w mojej poprzedniej pracy przez 2 lata zywilem sie w MCdonaldsie, kebabami i w pizzeriach. Teraz w ciagu roku i w nowej pracy roku schudlem 27 kilogramow. Mam ten komfort, ze moge jesc o stalych porach i cokolwiek zechce i mam czas na sport. Kazdy ruch Ci sie przyda, auto zmien na autobus, [...]
Tak jak już kolega napisał kwasica ketonowa najczęściej występuje w powiązaniu z cukrzycą typu I może być to spowodowane wstrzyknięciem niedostatecznej dawki insuliny lub poprostu niedostosowaniem dawki do odpowiednich warunków. W cukrzycy typu II może pojawić się kiedy chorzy sami potrafia omyłkowo stosować dawki insuliny. Kwasica ketonowa wiąże [...]
- w pierwszym posilku dodaj zrodlo pelnowartosciowego bialka - w drugim posilku rowniez brak protein - w trzecim posilku jak masz mozliwosc to daj bialko z naturalnego zrodla. 100g odzywki przed treningiem - ale jakiej? - bezposrednio po treningu moze byc gainer, wowczas nie musisz dodawac bialka, jesli juz, to niewielka ilosc, zebys mial okolo [...]
O ile dobrze wyliczyłeś sobie bilans kaloryczny to sam rozkład posiłków i dobór produktów jest dobry, jedynie wyrzuciłbym twaróg albo przynajmniej nie jadł go codziennie tylko 1-2x w tygodniu i też w nie za dużej ilości. Zamieniaj sobie też czasami źródła białka/węglowodanów.
****Etap II **** - wyliczanie makroskładników pokarmowych jeśli już wyliczyłeś sowje dzienne zapotrzebowanie Rozkład naszych makroskładników zaczniemy od białka. Jest ono bardzo ważnym składnikiem każdej diety, ale redukcyjnej szczególnie, standardowo przyjmuje się od 1,5-2,2 g białka na kg. Jest to wzór ogólny, ale dla większości prawdziwy . [...]
Plan żywienia układasz pod swoje warunki fizyczne. Musisz ustalić odpowiedni podział makroskładników, bilans kaloryczny, odżywcze produkty, adekwatne źródła białka/węglowodanów/tłuszczy, witamin i składników mineralnych, kieruj się do działu Odżywianie. Nade wszystko, jeżeli połączysz to z przemyślanym treningiem siłowym, hipertrofia będzie [...]
Ja bym to ugryzł nieco inaczej. W diecie masz 2,4g białka. Przy Twojej wadze prawdopodobnie 25g białka byłoby wystarczające, by zaistniał proces syntezy białek mięśniowych. Teoretycznie więc zamiast jeść 6 posiłków po 17g białka, zdecydowanie lepiej jest zjeść tak, by 3 posiłki miały po 25-30g białka. Jeśli wygodniej jest Ci jeść rzeczywiście te 6 [...]
Witam, potrzebuje rzeczowej odp. Ciągnie mnie cholernie do tłustego od początku stycznia miałem dwa takie napady, że wpadło blisko 200g. tłuszczu głównie z masło orzechowego, czekolady gorzkiej, orzechów, jajek. Co jest tego powodem? Obecnie moje b/t/w wygląda tak: b: 2,5-3g. t: 1g. ww: 0-1g. Próbuje wrócić do formy i rozbujać metabolizm by powoli [...]
czyli jemy jemy jemy ! wpierw wiec liczby zaczalbym od progu ~2500-2600 kcal ! jesli dobrze licze spelaniasz ow prog pamietajmy jednak ze to START w mojej ocenie zbyt duzo weglowodanow zbyt malo tluszczow podbilbym do 80-100 g (zdrowe zrodla) i odpowiednio obcial ww platki sniadaniowe osobiscie wyrzucilbym do kosza malo warzyw i owocow ...
Poczytaj sobie : "Przykłady ukladania diety" przez Moralesa, znajedzisz tam przykładowe żródła białka, tłuszczy i węglowodanów, razem z przykładową dietą. Dietę ułóz tak by tobie odpowiadała, ustal sobie konkretne BTW i tego się trzymaj. Poczytaj sobie także dzienniki dziewczyn, które wpisują menu. Jest wszsytko przejrzyście napisane, [...]
Jeśli chcesz zredukować tkankę tłuszczową musisz mimo wszystko wyliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne i zrobić lekki deficyt rzędu 200-300 kcal. Opieraj swoje posiłki na dobrym źródle węglowodanów (kasze są bardzo dobre) , dobrym źródle białka czyli drób, ryby, jajka, wieprzowina, wołowina i do tego zdrowa źródła tłuszczy takie jak olej [...]
Nie czytaj tego co zaleca producent. Gainer jaki zastapienie posilku to juz ostatecznosci. Na pewno znajdziesz w domu duzo lepsze zrodla bialka i weglowodanow.
moze Ty znasz takie osoby ktorym wystarcza 1-1,2 g białka przy budowaniu masy czy w redukcji.. ja nie znam jakies obliczenia to jedno a praktyka to drugie.. odnosnie tego to nie wiem czy w ogole ktos stosuje sie do tego bo to raczej nie sprawdza sie w praktyce.. "Na wykorzystanie 1g (4 kcal) białka potrzebne jest 24kcal energii. Zatem białka [...]
Z reguły określa się, że im w diecie mamy więcej kalorii z węglowodanów do spożycia, tym udział cukrów prostych, lub tych bardziej przetworzonych może być większy. Wynika to z tego, że gdybyś chciał dostarczyć węglowodany w zdecydowanej większości ze źródeł jak najmniej przetworzonych, to ilość błonnika wyniosłaby ponad 60 gramów. Osobiście bym [...]
Dodawaj warzywa do rozpiski. Nie musisz wliczać, ale uwzględnij. Na pewno warto zamieniać źródła białka na podroby, tłuste ryby. Ze źródeł węglowodanów kasze, ziemniaki.
Dostosowanie częstotliwości, wielkości posiłków (zaw. węglowodanów) do insulinoterapii, ustalenie sposobu żywienia skutecznie zapobiegającego powikłaniom cukrzycy i jednocześnie pozwalającego budować masę mięśniową nie jest najprostszym zadaniem. Opieranie się na informacjach znalezionych w internecie jest ryzykowne w tym przypadku, szczególnie [...]
Witam, planuję wprowadzić 10 zasad zdrowego odżywiania z Precision Nutrition, jednak nie wszystko jest dla mnie jasne i mam parę pytań na ten temat. Precision Nutrition: http://www.sfd.pl/10_wskaz%C3%B3wek_%C5%BCywieniowych-t315293.html 1. Z tego co zrozumiałem w każdym posiłku należy dostarczać organizmowi węglowodanów oraz białka pochodzącego z [...]